Láttam, olvastam...

Napi egy-egy hír, ahogy én látom. A hír témaja bármi lehet, politika, tudomány, közélet, bulvár.

Hozzászólások

  • Till S. Seemann: Egyre nagyobb pénzügyi bukta ez a metró...:S (2008.03.18. 13:03) Metró? Mennyiért?

Magyarország pillanatnyi időjárása



Forrás: www.idokep.hu

Mások látták, mások olvasták

Nyilatkozat arról, ami eddig is feladat volt...

2008.01.30. 11:29 Láttam - olvastam

A közösségi közlekedés előnyben részesítéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a BKV kedden - közölte a BRKF sajtóosztálya az MTI-vel. Többször előfordul, hogy szabálytalanul közlekedő autósok, vagy balesetek lassítják, vagy gátolják a BKV Zrt. járműveit - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A fővárosi rendőrség és a BKV között kötött megállapodás célja, hogy a közösségi közlekedés rendészeti, rendőri eszközökkel való támogatását a jövőben eredményesebben érvényre juttathassák. Hasonlóan fontosnak tartják, hogy a frekventált közlekedési csomópontokban a közösségi közlekedési sávok illetéktelen használatának szankcionálására nagyobb hangsúlyt fektessenek. Az együttműködés értelmében a budapesti járműveken a BKV Zrt. helyet biztosít a fővárosi rendőrség bűnmegelőzési célú, figyelemfelhívó, tájékoztató kampányának.


Már megint nem értem. Ezt se. Ennek mi értelme? Talán eddig a rendörség tojt a tömegközlekedésre? Miért kellett erről megállapodni? Szerintem a rendőrség alapfeladati közé tartozik a közlekedés rendjének helyreállítása, ha baj van. A közösségi közlekedés eddig is előnyt élvezett (volna!). Csak a drága rendőrségnek nem sikerült.

Tudom, nincs elég rendőr, nem is kell minden sarokra. De ott vannak a kamerák, jónéhány helyen, azokat nem nézi senki? Nem készül felvétel? Egyszerűen meg lehet állapítani a rendszámot, aztán mehet a büntetés. Ha ezt akadályozza jogszabály, akkor jó lenne megváltoztatni.

Közeli hozzátartozóm heti rendszerességgel jár Budapesten. Olyan busszal jár, aminek menetideje körülbelül fél óra. Ehelyett 1 óra is megvan sokszor, mert áll a dugóban. Emiatt sokkal későbbi vonattal tud hazaindulni, a gyagya autósok hibájából. Igen, az autósok hibája is. Lehetne használni a BKV-t, MÁV-ot, Ha többen használnák, több lenne a bevétel, jobb minőség lenne, jobb lenne a levegő is. De ez ördögi kör, amíg drága és igénytelen a tömegközlekedés, addig alig fog kiszállni valaki is az autóból. Ki akar túlfűtött, túlhűtött, koszos, pontatlan, kiszámíthatalan járatokkal utazni? Ezért részben megértem az autósokat, de előbb-utóbb saját hibájukból fognak ők is többórás dúgóban ülni.

A hírből kiderül, hogy a frekventált csomópontok nagyobb hangsúlyt kapnak. A kisebb utak, csomópontok is fontosak, nwe tessék csak a nagyokat figyelni. Ha két kicsi bedugul, már lőttek a nagynak is. hiába van ott több rendőr, már mindegy.

Tisztelt BKV! Tessék jobbá tenni a közösségi közlekedést, Tiszta, kultúrált buszok villamosok, trolik kellenek. Már évek óta probléma a buszsávok elfoglalása. Amennyi üzemanyag kárbaveszett a dugóban ácsorgás miatt, annyiból már pár villamosvonalat lehetett volna korszerüsíteni, újat építeni. Hiába kötött pálya, mégis talán pontosabban járnak, mint a buszok. Nem elfelejtendő, még környezetkimélőbb is. Tehát FEJLESZTÉS, FEJLESZTÉS!

Tisztelt BRFK! A közösségi közlekedés eddig is előnyben volt, csak nem tudták kihasználni. egyszerű tehetetlenségből. Erről nem kell megállapodni, nyilatkozatokat kiadni. Csak végezni a munkájukat.

Ennyire egyszerű!

Szólj hozzá!

Címkék: bkv busz autó tömegközlekedés brfk nyilatkozat olvastam láttam

A bejegyzés trackback címe:

https://lattamolvastam.blog.hu/api/trackback/id/tr59317651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása