Láttam, olvastam...

Napi egy-egy hír, ahogy én látom. A hír témaja bármi lehet, politika, tudomány, közélet, bulvár.

Hozzászólások

  • Till S. Seemann: Egyre nagyobb pénzügyi bukta ez a metró...:S (2008.03.18. 13:03) Metró? Mennyiért?

Magyarország pillanatnyi időjárása



Forrás: www.idokep.hu

Mások látták, mások olvasták

Megint a nyomásról

2008.01.31. 14:56 Láttam - olvastam

Karsai József (MSZP) nemmel szavaz az egészségbiztosítási törvényjavaslatra

Karsai József, a battonyai térség szocialista országgyűlési képviselője a február 11-i parlamenti szavazáskor nemmel fog voksolni az egészségbiztosítási törvényjavaslatra, akkor is, ha ezért kizárják az MSZP-frakcióból - közölte a képviselő csütörtökön az MTI érdeklődésére.


Mintha ezt már halottam volna... Aztán mégse mondott nemet. Előre sejthető volt, akkor. Mosta talán észbekapott, hogy neki mégoscsak így lesz a jó. Butaság volt arra hivatkozni, hogy a körzete nem kap majd EU-s pénzt. Szerintem azt igen nehéz lett volna kimagyarázniuk, ott fenn, hogy miért is nem kaptak. Mostanra átgondolhatta a saját jövőjét.

Ha igennel szavaz, megbukik a választói előtt. Aztán akkor lőttek a sok pénzzel, jutattással járó képviselői (polgármesteri) posztnak. Ráadásul az MSZP-n belűl se lesz jövője, hisz a párt már lassan a béka segge alatt van (ha hihetünk a sokféle közvéleménykutatásnak). Az MSZP romokban, a választók már nem bíznak benne, marad a sanyarú kétkezi munka? Az aztán nem járja, ugye?

Ha nemet mond a törvényre, akkor elveszítheti pártját, de lehet nem is olyan nagy baj neki, mert szerintem mindenki menekül a léket kapott hajóról. De a nem gomb megnyomásával újra bizalmat kaphat a választóitól. És akár függetlenként is elnyerheti újra majd a polgármesteri széket. Netán függetlenként (mivel kirúgják a Pártból), még a Parlamentbe is bejuthat. Így marad a kényelmes üldögélés a Parlamentben, és tovább kapja búsás tisztetletdíját, és adómentes jutattásokat.

Nyilvánvaló melyik is éri meg neki jobban. Amerre több a pénz. Mert az biztos, hogy nem a választói érdekeit nézi. Mert akkor már az első szavazásnál nemet mondott volna.

Felmerült bennem az a verzió is, hogy elsőre tényleg megijedt a Miniszterelnöktől. De kérem, milyen képviselő az, aki nem áll ki saját, illetve választói igazáért?

Tisztelt Karsai József! Végre eldönthetné, kinek az érdekeit képviseli. Azokét, akik bízva ígéreteiben, Önre szavaztak? Esetleg Pártjáét, ahol nem lehet saját véleménye senkinek? Netán magáét? Kérem most a vállalt feladata szerint, választói akaratát figyelembe véve nyomjon. De ne csak ígéretben, hanem tettben is.

Szólj hozzá!

Címkék: mszp szavazás karsai egészségbiztosítás olvastam láttam

A bejegyzés trackback címe:

https://lattamolvastam.blog.hu/api/trackback/id/tr4319540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása