Láttam, olvastam...

Napi egy-egy hír, ahogy én látom. A hír témaja bármi lehet, politika, tudomány, közélet, bulvár.

Hozzászólások

  • Till S. Seemann: Egyre nagyobb pénzügyi bukta ez a metró...:S (2008.03.18. 13:03) Metró? Mennyiért?

Magyarország pillanatnyi időjárásaForrás: www.idokep.hu

Mások látták, mások olvasták

Az igazmondás bajnoka III

2008.04.09. 20:43 Láttam - olvastam

Gyurcsány Ferenc nem mond le, mert félti az országot a Fidesztől. Az egészségügybe új módon csempészné be a magántőkét: a tb a magánrendeléseket is finanszírozná, így a rendelők és nem a pénztárak versenyeznének. Azt mondta, hogy Kóka János és Horn Gábor vetette fel elsőként Horváth Ágnes kirúgását, ugyanakkor nem szeretne bozótharcot az SZDSZ ellen. A miniszterelnök bizalma töretlen Lendvai Ildikóban és Kiss Péterben. A Motim olcsóbb áramáról pedig azt mondta, hogy neki ahhoz semmi köze.

(index.hu)

A teljes interjú az Indexen

 

Nem értem ezt az embert. Egyre zavarosabb számomra. eddig se hatott rám a sok mellébeszélése. Szónoklatai csak szavak voltak, mögöttük semmi lényeges. Ezek szerint mindenki, aki szónolni tud, lehetne miniszterelnök.

Ebben a posztban az Index által kiemelt pár mondatról írnék.


Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány szdsz egészségügy gábor horn olvastam láttam motim

Az igazmondás bajnoka II.

2008.04.04. 13:47 Láttam - olvastam

Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatón azt mondta : A költségvetés kiadási oldalát radikálisan csökkenteni kellene.

 

Ez igen! Nem semmi! Ki gondolta volna? Ki gondolta volna, hogy akkor lesz jó, ha a kiadás csökken? Ezt még a kisiskolások is tudják, ha kevesebbet adnak ki, több marad.

És mindez elhangzott egy sajtótájékoztatón. Ehhez pofa kell. Jó nagy.

Igaza van a a Miniszterelnöknek. De megint önkritikát kellene gyakorolnia. Meglátásom szerint pont odafenn, ahol Ő is lakozik, ott kellene először megvizsgálni a kiadások lefaragását.

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány hazugság nyilatkozat olvastam láttam

A TV2 tévúton? Avagy április 1?

2008.04.01. 12:13 Láttam - olvastam

A Napló műsorvezetői székéből azonnali hatállyal felállították Azurák Csabát, és a helyére Szebeni Istvánt nevezték ki. Utóbbi az elmúlt években az Aktív című szórakoztató bulvármagazint vezette Gombos Edina váltótársaként, de most úgy tudjuk, saját kérésére a könnyedebb műfajból áthelyezik a komolyabb, nagyobb felkészülést igénylő produkcióba. Azurák sem marad munka nélkül, a reggeli Mokka mellett megkapja Szebeni korábbi állását, vagyis ezentúl kora este őt láthatjuk a legfrissebb sztárpletykákkal az Aktívban. (forrás: Blikk)

 

Most mindenki a politikáról beszél. Én inkább kivárok egy napot, mert sok minden fog változni. Helyette itt egy megdöbbentő hír.

Azurák áthelyzése megdöbbentett. Neki jól áll a komolyabb műsor, ellenben a sztárvilág, a pletyka az nem. Szebeni műsorvezetői stílusa szerntem komolytalan, nem Napló-stílusú. Az Aktív testhezálló feladat számára. Tudom, tovább kell lépni, fejlődni kell, Szebeninek is. De Azurák számára ez abszolút visszafejlődés.

Ez a lépés a TV2-től nagy bukás lesz. Mostanában nagyon megbolondult a TV2 vezetése. Sok műsor bebukott, lásd Jakupcsek igazságosztó műsora, avagy az új mágiashow Uri Gellerel. Nem értem a TV2-t.

 

Tisztelt TV2! Igazán nem értem mi folyik az Önök házatáján. Egyre-másra halmozzák a hibákat. Biztosan jó irányba haladnak. Kérem fontolják meg újra ezt a lépéstt, mielőtt újabb műsör bukik be a buta döntések miatt.Vagy mindez áprilisi tréfa lenne?

Szólj hozzá!

Címkék: tv2 1 április azurák olvastam láttam szebeni

Az igazmondás bajnoka

2008.03.31. 12:22 Láttam - olvastam

Gyurcsány Ferenc menesztette Horváth Ágnest

 

Rövidke hír, rövidke poszt. Sokan írtak már róla, így én sem cifrázom.

Igazából nem is a miniszter elküldéséről írnék, de ez volt a lökés hozzá.

Annak idején amikor a választási viták zajlottak, Gyurcsány Ferenc azt állította: Nem lesz vizitdíj, nem lesz tandíj. Aztán lett, hazudott...

Aztán jött Őszöd, mindenki ismeri szinte szóról-szóra. Beismerte, hogy hazudott

A népszavazás után, az ellenzék egyik frakcióvezetőjének szavaira- miszerint lesz kormányátalakítás- azt válaszolta, hogy nem lesz. Fel is volt háborodva. ..és mi lett? Hát leváltott. De nemcsak Ágnes asszonyt. Hanem saját becsületét. Végleg.

 

Tisztelt Miniszterelnök Úr. Az Ön szavahihetősége ezután végleg elveszett. Aki ennyit hazudik, az nem lehet becsületes ember. Ilyen ember ne irányítsa az országot. Ezután ne akarjon nekem semmit megmagyarázni, nem fog menni. Hitelét vesztette, örökre. Nem alacsonyodom le Horn Gábor szintjére, így nem is küldöm el sehova. Csak azt várom, hogy gyakoroljon önkritikát és önként mondjon le.

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány hazugság horváth ágnes olvastam láttam

Koalíció. De meddig?

2008.03.27. 09:22 Láttam - olvastam

Mesterházy Attila ma reggel a TV2 Mokka c. műsorában lényegében azt mondta, hogy fordulhat elő az, hogy egy alig támogatott párt irányít egy koalíciót.

 

Én továbbgondolnám a kérdést a frakcióvezető-helyettes helyében. Ők maguk választották partnerüket. Akkor is nyilvánvaló volt az SZDSZ alacsony támogatottsága, akkor most miért sír az MSZP?

Várható volt, hogy az eü. törvény se arat nagy sikert, mégis belementek a törvény megszavazásába. Miért is kellett megszavazni? Talán mert akkor az SZDSZ kilépne, a fenyegetését beváltva? Ekkor ugye az MSZP elvesztené a többséghez szüksége3s partnert. Nem maradna meg a hatalom.

Az új helyzet is hasonló az akkorihoz. Most is a kormányzás a tét. A hatalomhoz való görcsös ragaszkodás. Hiszen az SZDSZ most is fenyeget. Bár már az MSZP is.

Ha elvetik a törvényt, bukik a koalíció, bukik az MSZP, Oda a hatalom.

Ha megszavazzák újra az SZDSZ elképzelését, akkor ugyan marad a koalíció, de meglátásom szerint csak a következő parlamenti választásokig. Szerintem ekkor nagyot bukik a baloldal. De addig még van egy kis idő a hatalomban. És ez a lényeg az MSZP-nek. Hatalom, amíg lehet, addig még sokat lehet lopni, csalni, hazudni.

 

Tisztelt Mesterházy Attila! Ön azt kérdezi, hogy lehet az, hpgy egy alig párszálékos párt irányítja a koalíciót. Én azt kérdezném, hogy lehet az, hogy egy alig 20% párt vezeti az országot? A közvéleménykutatások ugyabnis ezt mutatják. Tessék önkritikát gyakorolni mielőtt marhaságokat kérdez.

Szólj hozzá!

Címkék: mszp szdsz parlament koalíció olvastam láttam

bin Laden újabb fenyegetése

2008.03.20. 10:51 Láttam - olvastam

Újabb hangfelvétellel jelentkezett szerdán Oszama bin Laden al-Kaida vezér, ezúttal Európának üzent a Mohamed-karikatúrák ügyében - közölte egy iszlamista internetes oldalakat figyelő amerikai központú szervezet. A szaúdi milliomos "büntetést" helyezett kilátásba az Európai Unió számára a muzulmán vallásalapító prófétát turbán helyett bombával a fején ábrázoló, a közelmúltban dániai és más európai lapokban újraközölt gúnyrajz miatt. Oszama bin Laden kifejti, hogy a karikatúrák megjelentetése az iszlám elleni "új keresztes háború" része, amelyben szavai szerint a római katolikus egyházfő is "jelentős" szerepet játszik. A terroristavezér ezután fenyegeti meg válaszlépésekkel az európaiakat.

 

Le kell szögeznem, teljesen elítélem a terrorizmust. Nincs mentség a merényletekre. A párbeszéd híve vagyok. Bin Laden által kilátásba helyezett büntetést nem szeretném megélni. De a felháborodása jogos.

Gondoljunk bele, mit tennénk mi, ha Istent, Jézust, Máriát, vagy bármely általunk tisztelt szentet gúnyolná ki valaki. Biztosan fel lennénk háborodva. Engem is felháborítana, nagyon. Ezért jogos az Ő felháorodása. Természetesen ez nem adhat okot a fegyveres harcra, békésen kellene ezt megbeszélni. Bár erre kicsi az esély, mert egyik fél sem enged.

 

Szólj hozzá!

Címkék: vallás karikatúra mohamed olvastam bin laden láttam

Csillag vagy nem?

2008.03.19. 10:03 Láttam - olvastam

 

A rendőrség szerint nem önkényuralmi jelkép az SZDSZ-es plakát csillaga.

Merthogy nem is látszik csillagnak, mert takarva van, meg nem is vörös, hanem narancssárga. Ezzel jól kivágták magukat. Bezzeg amikor nyilas jelképre utaló ábra tűnik fel, máris nagy a kétségbeesés. ezzel természetesen nem támogatom a jelképek használatát, csak az összehasonlítás miatt említettem.

 

A plakáton olvasható, hogy a szavazás a szocializmusról szól, szerintük. A szocializmus egyik jelképe a jól ismert az ötágú vörös csillag. Jól ismerjök mindannyian. volt szertencsénk hozzá.

Ha egy plakáton, szórólapon, kiadványon ábra, rajz is van, az biztosan utal a mondanivalóra. Ezen esetben a szocializmus a mondanivaló, szerintem ebből következik, hogy mégiscsak az a csillag egy vörös és ötágú csillag. Lehet itt magyarázkodni, de felesleges. Az valóban igaz, hogy ténylegesen nem jelent meg a tiltott jelkép, de mindenkiben a múlt idéződik fel. Ehhez még a felirat is rásegít.

A törvénysértés valóban nem történt meg. Jogilag tiszta dolog, de erkölcsileg nem. Főleg abban a nézetben, hogy az SZDSZ az egyik leghangosabb tiltakozó, ha különféle zászlók, rosz emlékű nyilas korszakra utaló ábrák tűnnek fel.

Tisztelt SZDSZ! Tessék már egyenlően elbírálni - nemcsak jogilag, hanem erköcsileg is- a jelképek használatának  kérdését. Magukra nézve is szólaljanak fel a parlamentben, hogy valaki tiltott jelképre hasonlító ábrát használ. Ez csak az Önök lelkiismeretén múlik.

 

Hangsúlyozom, hogy nem kívánok semmilyen tiltott jelkép mellett érvelni.

Szólj hozzá!

Címkék: szdsz népszavazás szocializmus csillag olvastam láttam

Metró? Mennyiért?

2008.03.18. 11:51 Láttam - olvastam

Több mint duplájára emelné a 4-es metró projekt igazgatóságának költségvetését Demzky Gábor kabinetje. A tervre már rá kell bólintania a közgyűlésnek is. További terv Budapesten a rászoruló kisgyerekes szülők kedvezményes BKV-bérlete.

Megint több pénz kell a metróra. Minek? Könyörgöm, minek? Elképezstő ámokfutás a 4. metró. Csak viszi a pénzt, de nem látni a végét, lehet hogy meg sem épül. Sok helyen olvasni, hogy a világ legdrágább metrőja lesz a budapesi negyedik. Elképesztően sok csúszás, rengeteg felesleges kiadás, sok léhűtő itt is.

A metróra szükség van. Kell. Egyik legjobb nagyvárosi közlekedési eszköz. Gyors, hatékony. Nem kell félni a dugóktól, nem foglalják el a pályát a parkoló autók. Nagyságrendekkel kevesebb baleset nehezíti a működését. Emiatt feltétlen szükség van rá, nemcsak a négyesre, hanem az ötösre is. Csak az a kérdés,mikorra lesz kész. Ha ífy folytatódik talán egyszer sem. hol az alaguttal van gond, hol egy megálló nem épül meg.

1 komment

Címkék: bkv demszky metró tömegközlekedés olvastam láttam

Újra itt...

2008.03.18. 09:58 Láttam - olvastam

 

Technikai okok miatt az utóbbi időben nem volt Láttam, olvastam...

A mai nappal újraindul.

Címkék: olvastam láttam

Kordonháború

2008.02.08. 09:47 Láttam - olvastam

Újra kordont húznak a Kossuth tér köré
MTI

Hétfőn az egészségbiztosításról szavaznak a Parlamentben, ezért kijebb tolják az Országhzázat körülvevő kordonokat, írja a Magyar Nemzet. A téren hétfőn tüntetni sem lehet. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg csupán a Parlamentet és közvetlen környezetét védő rácsokat mintegy 50-100 méterrel kijjebb tolják, és így megközelíthetetlenné teszik a Kossuth-, a Rákóczi- és a Károlyi-szobor körüli zöld területet, valamint az Országház IX-es kapuja előtti nagy parkolót, egészen a villamossínekig.


Kezdődik. No, nem a film a bugyuta reklámban, hanem a ronda kordonháború.

Legyen, ne legyen? Kell, nem kell? Fenetudja.

Szólj hozzá!

Címkék: szavazás parlament kossuth tér képviselő egészségbiztosítás országház olvastam láttam

Elhivatottságért per?

2008.02.06. 11:25 Láttam - olvastam

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egészségbiztosítási Pénztár (MEP) 327 ezer forint megfizetésére kötelezte azt a kunhegyesi fogorvost, aki tavaly februári bevezetése óta nem szedi be a betegektől a vizitdíjat, az ügy várhatóan a bíróság elé kerül - közölte a MEP igazgatója hétfőn az MTI-vel. A bevétel, amit gyógyító tevékenységére fordíthatna, természetesen hiányzik, de ezt többletmunkával pótolja. Jelezte: a fizetési meghagyás ellen ellenkérelemmel fog élni, így várhatóan per lesz belőle.

Minden tiszteletem a doktor úré, még akkor is, ha nem szeretem a fogorvosokat (ki szereti?) Vállalja még a bírósági pert is, értünk, betegekért. szakmai elhivatottságáért.

De miért is perelik be Őt?

Szólj hozzá!

Címkék: per büntetés vizitdíj fogorvos egészségbiztosítás olvastam láttam

Sztár(?)dili

2008.02.04. 10:00 Láttam - olvastam

Molnár Anikó öngyilkos akart lenni!

Az egykori villalakó Havas Henrik új műsorában mondta el, hogy többször is gondolta az öngyilkosságra - olvasható a StoryOnline-on. "Reményvesztett voltam, azt gondoltam, felesleges élni, ennek nincs semmi értelme" - emlékezett vissza Havas Henriknek Anikó, akinek nem egyszer fordult meg fejében, hogy véget kéne vetnie életének. Sokszor került mélypontra, úgy érezte, mindenki csak bántani akarja.

További részleteket ma este tudhat meg Havas Henrik műsorából.

Nem olvasom a bulvársajtót, néha itt az interneten akad elém egy-egy cikk. az esetek 99%-ban el se olvasom, simán ugrom a következő hírre. De ez mellett már nem tudtam elmenni.

Szólj hozzá!

Címkék: molnár öngyilkos anikó olvastam láttam sztárság valósáshow

Megint a nyomásról

2008.01.31. 14:56 Láttam - olvastam

Karsai József (MSZP) nemmel szavaz az egészségbiztosítási törvényjavaslatra

Karsai József, a battonyai térség szocialista országgyűlési képviselője a február 11-i parlamenti szavazáskor nemmel fog voksolni az egészségbiztosítási törvényjavaslatra, akkor is, ha ezért kizárják az MSZP-frakcióból - közölte a képviselő csütörtökön az MTI érdeklődésére.


Mintha ezt már halottam volna... Aztán mégse mondott nemet. Előre sejthető volt, akkor. Mosta talán észbekapott, hogy neki mégoscsak így lesz a jó. Butaság volt arra hivatkozni, hogy a körzete nem kap majd EU-s pénzt. Szerintem azt igen nehéz lett volna kimagyarázniuk, ott fenn, hogy miért is nem kaptak. Mostanra átgondolhatta a saját jövőjét.

Szólj hozzá!

Címkék: mszp szavazás karsai egészségbiztosítás olvastam láttam

Nyilatkozat arról, ami eddig is feladat volt...

2008.01.30. 11:29 Láttam - olvastam

A közösségi közlekedés előnyben részesítéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a BKV kedden - közölte a BRKF sajtóosztálya az MTI-vel. Többször előfordul, hogy szabálytalanul közlekedő autósok, vagy balesetek lassítják, vagy gátolják a BKV Zrt. járműveit - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A fővárosi rendőrség és a BKV között kötött megállapodás célja, hogy a közösségi közlekedés rendészeti, rendőri eszközökkel való támogatását a jövőben eredményesebben érvényre juttathassák. Hasonlóan fontosnak tartják, hogy a frekventált közlekedési csomópontokban a közösségi közlekedési sávok illetéktelen használatának szankcionálására nagyobb hangsúlyt fektessenek. Az együttműködés értelmében a budapesti járműveken a BKV Zrt. helyet biztosít a fővárosi rendőrség bűnmegelőzési célú, figyelemfelhívó, tájékoztató kampányának.


Már megint nem értem. Ezt se. Ennek mi értelme? Talán eddig a rendörség tojt a tömegközlekedésre? Miért kellett erről megállapodni? Szerintem a rendőrség alapfeladati közé tartozik a közlekedés rendjének helyreállítása, ha baj van. A közösségi közlekedés eddig is előnyt élvezett (volna!). Csak a drága rendőrségnek nem sikerült.

Szólj hozzá!

Címkék: bkv busz autó tömegközlekedés brfk nyilatkozat olvastam láttam

Nyomás!

2008.01.29. 09:08 Láttam - olvastam

Többségi szavazással hétfőn este, 17 év után először, pénzbüntetést rótt ki a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciója több mint féltucatnyi képviselőre a kötelezően elrendelt, illetve az ajánlott szavazási módoktól eltérő decemberi voksolások miatt - tudta meg az MTI a frakció tagjaitól. Két képviselőt etikailag is elmarasztalták azzal az indokolással, hogy a frakció többi tagját is saját álláspontjuk elfogadására buzdították. Az érintettek cáfolták ezt, mondván, hogy csak véleményüket mondták el a közgyűlésben.


Mit is jelent a képviselő szó?

Valamitlyen értéket, valamely személy(eke)t, vagy azok érdekeit, véleményét képviseli. Ebben az esetben a választók véleményét kell(ene) képvisleniük. Szavazni is úgy kellene, a mi véleményünknek megfelelően. A hírből nem derül ki miről is nyomták a rossz gombot. De nem is érdekes. A lényeg, hogy félrenyomtak.Vagy mégse? Attól függ honnan nézzük.Pártfgyelem szempontjából rosszul, az biztos, hiszen jön a bünti.

Nem értem a képviselőket. Miért tagok egy olyan pártban, ahol megszabják neki, hogyan kell nyomni. Ha becsületes, fogadalmához hű(választóit képviselő), akkor igenis nyomja azt, amit a választói diktálnak, ne amit a párt mond. A büntetés összege 3390, illetve 11300 Ft. Ez egy képviselőnek könnyen kigazdálkodható, nevetséges összeg.

Szólj hozzá!

Címkék: mszp szavazás büntetés képviselő párt

Jár vagy nem jár?

2008.01.28. 08:32 Láttam - olvastamKét és fél órát késett vasárnap este a Budapestről Szombathelyre, illetve Sopronba közlekedő Halászbástya-Lővér intercity. Az IC-pótjegyek árát, 520 forintot, a MÁV visszatéríti az utasoknak - közölte Kavalecz Imre, a MÁV sajtóügyeletese az MTI-vel vasárnap este. A sajtóügyeletes elmondta, hogy az esti órákban is sok helyen gondot okozott még a viharos erejű szél, amely fákat döntött a vasúti pályákra, megrongálta a felsővezetékeket, zárlatokat okozott. Vasárnap este fél hat, hat óra óta a legtöbbet - átlagosan 30-50 percet - a Budapest-Komárom-Győr vasútvonalon közlekedő vonatok késnek, mivel ezen a szakaszon két helyen is akadályozza a közlekedést az időjárás. (forrás: MTI)

Abban még semmi különös nincs, hogy késnek a vonatok. Megszoktuk...sajnos ez is hozzátartozik a MÁV-hoz. Ami fura a hírben, hogy visszafizetik az IC-pótjegy árát. Először csak átsiklottam rajta, aztán jött a villámcsapás.

Szólj hozzá!

Címkék: időjárás máv ic szél